Nieuwe Expositie opent op 4 juni: Bouwen in Leiden

Van het LUMC tot het Theehuis in de Tuin van Noord: in Leiden is de laatste tientallen jaren veel en divers gebouwd. Iedereen die Leiden kent zal het zijn opgevallen dat het aanzien van de stad aan de buitenranden enorm is veranderd. Hoge torens en opvallende kleuren en materialen contrasteren met de historische binnenstad.

Rondom het nieuw te verschijnen boek Bouwen in Leiden wordt een expositie georganiseerd in BuurtmuseumLeidenNoord. Het Buurtmuseum bevindt zich zelf in een van de besproken nieuwe bouwwerken uit het boek: het Theehuis in de Tuin van Noord. In Bouwen in Leiden behandelt Inge van den Berg daarnaast nog 75 andere nieuwbouw- en renovatieprojecten van de laatste 22 jaar.

Dit boek wordt tijdens de opening van de expositie op 4 juni om 13:00 gepresenteerd. Wethouder Bouw en Openbare Ruimte zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen uit handen van de auteur.

Deel pagina